perjantai 30. syyskuuta 2011

Kuinka saisin irti kookospähkinän?

Pahoittelut blogihiljaisuudesta, joka on enimmäkseen ollut tahaton ja onnettomien sattumien summa. Lähes kymmenvuotias tietokoneen rohjake tuli tiensä päähän ja Hurrmurit-blogi oli viaton sivustakärsijä. Tulipahan lopultakin koottua kissoille uusi kiipeilypuu, joka on laatikossaan odotellut kokoamisinspiraatiota tai pikemminkin sopivaa paikkaa. Uusi puu tuo pohjoisen kissanpojille tuulahduksen etelän eksotiikkaa, nimittäin tämä kyseinen puu onkin palmupuu kookospähkinöineen kaikkineen! Puu on myös ehkä hiukan esteettisempi ihmisille katsella, vaikka joku sisustusintoilija saattaisikin ihmetellä nurkassa kyhjöttävää feikkipalmua. Mutta eihän me sellaisista olla moksiskaan ja Mauno ainakin on ollut uudesta puusta tosi innoissaan, ja onhan siitä mukava bongailla ohikulkijoitakin.

Vastakoottu puu ja uusi asukas.

No, myönnettäköön että ensi-innostuksen jälkeen tuo maja ei ole kissaa nähnytkään ja lopulta päädyttiinkin siihen että maja irrotettiin ja sitten jäikin tilaa ihmetellä noita kookospähkinöitä. Sen jälkeen neljästä pähkinästä on kaksi lähtenyt omille teilleen. Ja kukapa muukaan ne on vienyt kuin...

Mauno!

Pian kymmenkuinen siamilaisriiviömme Mauno Anselmi Pikkukelmi (mahtavine lisänimineen) ryhtyi pohtimaan miten ihmeessä saisi kookospähkinät irti ja omakseen? Ensin kokeiltiin huiskaista tassulla ja kun se ei tepsinyt niin piti ottaa järeämmät konstit käyttöön.

Naskalihampaat kehiin!

Ja tehtävä suoritettu, ensimmäinen
kookospähkinä on nyt Maunon oma!

Sen jälkeen kookospähkinä on pyörinyt mukana leikeissä joka päivä ja Mauno on innolla kantanut sitä ympäriinsä. Palmupuu on hiukan kaljumman näköinen kuin ennen, mutta edelleen yhtä suosittu tähystyspaikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti