maanantai 22. elokuuta 2011

Uusi menopeli

Koska nuoriherra Mauno, perheemme kissajuniori, on hyvinkin temperamenttinen matkustaja oli meillä väistämättä edessä uuden kantokopan hankinta. Edelliseen nylonhäkkiin Mauno teki sen verran perusteellisen remontin, että tuli katon verkosta läpi mökkimatkalla. Monet lemmikkikaupat kierreltyämme ei tarpeeksi tilavaa muovista koppaa tahtonut löytyä, joten piti turvautua online-ostoksiin (josta myönnettäköön kissojen omistajat varsin paljon pitävätkin). Tarvitseehan suuri persoona tarpeeksi suuren menopelin. Hiukan tässä menneisyyden kellot soittelevat kissanomistajan päässä, koska porukan ensimmäinen siamilainen, Elvis, vaati myös muinoin siirtymisen kevythäkkien raskaamman sarjan menopeliin. Kaksi siamilaista, kaksi suurta persoonaa - niin se kaiketi menee. Ei kai se alkuperäinenkään Elvis sentään Ladassa olisi matkustanut.

Tässä vielä Maunon kirjaimellisesti entinen häkki.

Liekö sitten ollut protesti tyttömäistä väriä kohtaan? Mikäli kyse oli siitä niin se ei lupaa kovin hyvää uutta koppaa ajatellen...Asiahan on nyt niin, että tälläkin kertaa ostoskoriin päätyi melko tyttömäinen väri. Puolustuksen puheenvuorona saanen ilmaista, että muita värejä ei ollut saatavilla, ja tässä kopassa oli niin monta hyvältä vaikuttavaa ominaisuutta että tulipahan ostettua!

Saanen esitellä, avaruusajan ihme, kissojen kantokoppien Porsche - Pet Cargo Cabrio!

Siinä se nyt on!
Kulmakunnan komein menopeli!
 
Mainitsinhan ultramodernit,
 ylöspäin avautuvat katto-ovet?

Tälläisen siis postinkantaja kiikutti kotiovelle asti, ja hurmurikissat olivat onnessaan saadessaan taas kasakaupalla ruokaevästä Saksanmaalta asti, zooplus-nettikaupasta tilattuna. Erikoisen näköistä, leppäkertuksikin meillä jo tituleerattua, kantokoppaa kierreltiin ensin varuillaan ja ihmeissään. Hessu säikähti ja juoksi sängyn alle piiloon. "Hyvät" oli siis ensireaktiot.

Mauno päätti rohkeasti tutustua uuteen matkustusvälineeseen. Pissavahinkoja varten pohjaa kiertää ns. kusränni, johon ohjekirjasen mukaan pitäisi kaikki nestemäiset tuotokset ohjaantua. Se tuskin käytännössä onnistuu yhtä hyvin kuin teoriassa, nimittäin täytyneehän menopeliin lisätä pehmustettakin, joka ainakin aiemmin on imenyt runsaimmat nesteet sisäänsä. Ideasta kymmenen pistettä kuitenkin. Matkaeväitä varten on omat kipponsa, mikä varmasti Maunolle passaa oikein mainiosti. Syöminen on kuitenkin sen lempipuuhaa.

"Ei taas! Vaaleenpunaista!" Tuumii Mauno.

Vai olisiko Leppäkerttua parempi nimitys
sittenkin Kupla? Mauno koe-eläimenä.

Seuraava koe-eläin oli Hugo, joka
ilmeestä päätellen ei juuri kopassa viihtynyt.

Oli siis aika ottaa uudet konstit avuksi  ja lisätä houkuttimeksi jotain mikä varmasti saa porukan lähestymään uutta menopeliä. Ja sehän on tietysti ruoka. Eikun kippoihin evästä ja ovi selälleen.

Ensimmäinen koemaistaja eli Elvis paikalla. 

Sitten alkoikin jo jonoa kertyä.

Hessukin uskaltautui pois sängyn alta.

Haa! Lopultakin joku vapaaehtoisesti kopassa!
Ruokakonsti tepsii aina, joka asiaan.

Kuplan eli uuden kopan tulikaste onkin yllättävän lähellä, nimittäin hurmurikissojen kesän viimeinen mökkiviikko lähestyy uhkaavasti. Saa nähdä saadaanko matkan kauhuja vähennettyä uuden kopan ansiosta, vai saako Mauno julmetut raivarit huomatessaan olevansa tiiviisti muovisen kopan sisällä? Ruokakipot lienee paras jättää tyhjäksi, koska ne luultavasti lentävät ensimmäisenä päin seinää, ja saattaa se matkapahoinvointikin iskeä viattomaan matkanapostelijaan aivan yllättäen. Raportoimme sitten matkan onnistumisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti