tiistai 7. kesäkuuta 2011

Suureen maailmaan

Maunon ensimmäinen ulkoilu koittikin pikemmin kuin arvasinkaan, kiitos näiden kesäisten kelien ja viikonloppuvisiitin kissojen "mummolaan". Nyt tarkenee pikkujäbäkin mennä pihamaalle muurahaisia tutkimaan. Valjaita oltiin siis ennen tätä vain pikapikaa päälle soviteltu, joten nyt ne vaan napattiin naulasta ja eikun menoksi! Kaikki sujui mukavammin kuin odotinkaan, kun muistissa oli vielä muiden kissojen valjaskokeilut, jotka piti enemmän sisällään kaatuilua kuin suoraan kävelemistä. Mutta Mauno lähti suureen maailmaan kuin vanha tekijä ja näytti nauttivan ulkoilusta.

Ilmassa on suurta ihmetystä!





(Vikassa kuvassa valo jotenkin jännästi heijastuu toisesta silmästä, jos joku siihen kiinnitti spesiaalihuomiota.)

Meidän perheen kaikista innokkain ulkoilija on kuitenkin edelleen Hugo, joka ei meinaa haalareissaan pysyä jos näkee että joku kolisuttelee valjaita eteisessä. Syvästäkin unesta Hugo herää ja ampaisee paikalle, steppailee ympäriinsä intopinkeenä ja huutelee omiaan. Viestin tulkitsemiseen ei tarvita kissakuiskaajaa, vaan selvästikin se on jotakin tän tapaista: "Jeeeee!! Hugo menee ulos, jipii!" Hugo nimittäin rrrrakastaa ulkoilua, vaikka pelästyykin jokaikistä pientä oksan rasahdusta tai tuulen huminaa. Tässä pientä näytettä Hugon uloslähtövalmisteluista, jos sain videon toimimaan...:


Hugolla on ulkona omat pehmusteet mukana, mikä on sille ilmeisesti joku turvariepusysteemi, nimittäin jos jotain säikähtää niin pedille on turvallista palata. Ensimmäisenä Hugo asettuukin aina alustalle istuskelemaan ja haistelemaan kesätuulia.


Pediltä on hyvä bongata hämiksiäkin.

Hetken päästä herra uskaltaakin jo lähteä tutkimaan pihaa tarkemmin. Ulkoiluttaja saa olla tarkkana ettei vahingossa astu oksan päälle, potkaise tuolia tai tee jotakin muuta kerrassaan järkyttävän pelottavaa. Reaktiona on hirmu loikka ylöspäin kaikilla neljällä tassulla, yleinen paniikki, pyristely irti valjaista ja ryntäys turvaviltille. Mutta muuten ulkoilu on Hugon mielestä jotain ihan parasta. No ehkä niiden crocksien ja hiuskiharrinpampuloiden syömisen jälkeen.

Herra kesäheinä.



Mauno ja Hugo toivottavat kaikille, sekä kissoille että ihmisille, mukavia kesäulkoiluja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti