sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Hugon selviytymistarina

Meidän ihmelapsi, eli Hugo, kävi kaksi vuotta sitten 29.3.2009 turhan lähellä kissojen taivaan portteja sairastuttuaan äkillisesti suolentuppeumaan. Tapahtumaketju lähti käyntiin keskellä yötä, kun palasimme kotiin allekirjoittaneen synttärin vietosta. Olimme jättäneet kotiin terveen, reilu yksivuotiaan itämaisvintiön ja kotona meitä odottikin tosi kipeä pieni mies ja uskomaton määrä kissan oksennusta ympäri kämppää. Oli ensin ihan mysteeri kuka kissoista oli moisen oksentelun takana, mutta pian selvisi että Hugolla oli jotain pahasti vialla. Ennen niin ylivilkas kissa oli yhtäkkiä muuttunut täysin apaattiseksi, ihan muutamassa tunnissa. Koska oli aamuyö ja ensiepäily oli jokin yllättävä vatsapöpö, päätettiin katsoa tilannetta uudestaan aamulla. Mutta aamu valkeni vielä mustempana. Hugo oksensi edelleen, kummallisen kouristuksenomaisesti ja oli selvästi kipeän oloinen. Tietysti silloin oli sunnuntai (kuten aina kun kissat sairastuu, niin silloin on pyhä, joulu, sunnuntai tai muuten vain aika, jolloin varmasti kaikki eläinlääkärit ovat kiinni). Tampereelle muuton jälkeen ei oltu tarvittu päivystyspalveluja, mutta nyt piti suunnata silloin ainoaan auki olevaan paikkaan.

Perillä asemalla olikin ruuhkaa ja kissa, jolla oli pahoja virtsakiviä eikä lähitunteina ollut puhettakaan, että lääkäri olisi ehtinyt Hugoa katsoa. Niinpä meidät passitettiin kotiin neuvonamme antaa parafiiniöljyä, jospa vaikka siellä suolessa olisi tukos. No niinpä niin. Käsissämme melkein kuivunut kissa me sitten mentiin takaisin kotiin ja eikun parafiiniöljyä kissalle. No sittenhän sekin lensi kaaressa lähes välittömästi ja Hugo meni vain huonommaksi ja huonommaksi. Soitin uudelleen päivystävälle ja sanoin, että nyt me tullaan sinne ja se kissa on katsottava!

Hugolle tehtiin eksploratiivinen laparotomia eli tutkinnallinen vatsan avaus, jossa selvitettiin mikä masussa oikein mättäsi. Löytönä oli suolen invaginaatio tai intussusseptio eli tuttavallisemmin tunnetaan nimellä suolentuppeuma. Voi pirulainen! Pätkä ohutsuolta oli tunkeutunut paksusuolen sisään ja lähes kuolioitunut. Suoli oli tukossa ja kissa henkitoreissaan. Päivystävä ell siis avasi pojan vatsan, purki tuppeuman ja ompeli pätkät paikoilleen. Huonolta näytti, suoli oli lamaantunut, mutta kotiin oli mentävä puolikuolleen kissan kanssa. Yö oli tuskallinen, Hugolle kirjaimellisesti ja emäntäväelle henkisesti. Ajattelin että ei se selviä, tunnit mateli eteenpäin. Aamusta soitti tuo Hugon leikkanut lääkäri ja kerroin tilanteen...Samointein hän ehdotti lähetettä Viikin Yliopistolliseen Eläinsairaalaan, jossa olisi tehohoitomahdollisuus. No tottakai, kaikkemme tehdään ja niin kauan kun henki pihisee, on toivoa! Sinne lähdettiin, vaikka ikinä ei Helsingissä oltu ajeltu. Eksyttiinkin sitten ja kuskina ollut isäni keksi kysyä jonkun huoltiksen taksikuskilta neuvoa. Ihana, mahtava, laupias samarialainen, tuo tuntematon taksikuski päätti lähteä ajamaan meidän edellä ja näyttää tietä perille! Ei edes rahaa huolinut, vaikka siinä tilanteessa olisin onnessani hakenut vaikka kuun taivaalta. Niin helpottunut olin perille pääsystä.

Hugo oli hiljainen kopassaan ja päästiin suoraan sisään ilman jonottamisia. Hugo vietiin kiireesti hoidettavaksi ja me siirryttiin odottelemaan odotushuoneeseen. Oli outo olo, kiire oli ohi, mutta silti tuntui siltä kuin pitäisi tehdä jotain.

Hugo otettiin teho-osastolle sisään ja meille kerrottiin, että kissa oli hyvin kuivunut ja apaattinen. Kaikkensa lupasivat tehdä ja se lupaus mukanamme lähdettiin ajamaan takaisin. Selvisi myöhemmin että ensimmäinen hätäleikkaus oli epäonnistunut, sillä ohutsuolessa oli melkein reikä ja vatsaonteloon oli kertynyt nestettä. Tuppeuma oli pois, mutta suoli ei liikkunut. Ei sitten yhtään. Hugo leikattiin Viikissä uudelleen ja tällä kertaa poistettiin vahingoittunut suolen osa. Leikkaus sujui hyvin ilman komplikaatioita. Kotona oltiin taas toiveikkaammalla mielellä.

Seuraavana aamuna puhelin soi ja lääkäri kertoi Hugolle nousseen lämpöä ja tulehdusarvot olivat pompanneet taivaisiin. Tehohoitoa oli kulunut jo kolme päivää. Antibiooteilla tulehdus saatiin kuriin ja kahden päivän päästä meille kerrottiin, että Hugo oli jo kotiutuskunnossa! Pelkäsin saavani mukaani taas liian heikossa kunnossa olevan kissan, mutta niin uskomatonta kuin se olikin, Hugo söikin jo hieman itse. Me lähdettiin matkaan mukanamme kiitokseksi ostettu kakku ja itsetehty kortti. Tälläinen:



 
Ei tule varmaan kenellekään yllätyksenä, että loppulaskukin oli päätähuimaava. Pelkästäänhän jo tehtyjen toimenpiteiden lista oli kolmisivuinen. Eikä Hugolle oltu edes älytty ottaa vakuutusta. Siinä opittiin kyllä kantapään kautta sen vakuutuksenkin tärkeys, sen jälkeen tulleilta kissoilta ne löytyykin. Ja molempien kissojen kohdalla niitä on jo tarvittu.

Mutta kotiin siis lähdettiin, sekavasta ja ahdistavasta Helsingistä (sori vaan helsinkiläiset). Hugolla oli viisitoistasenttinen leikkaushaava vatsassa, päässä piti pitää muovikupua ja paljon oli tarkkaa muistettavaa hoidosta ja ruokinnasta. Hugo itse oli kuulemma onnesta kehrännyt päästessään takaisin kantokoppaan sairaalassa, ja kotiin päästyään se vasta onnessaan olikin. Olo oli kyllä kehnonlainen.



Elvis yritti antaa vierihoitoa kipeälle ystävälleen.

Leikkaushaava oli aikamoinen, mutta unien ajaksi
muovikuvunkin sai joskus pois.Kaulassa ruokinta-
letkusta jäänyt jälki.

Pikkuhiljaa elämä alkoi voittaa ja Hugo piristyi, muovikupu alkoi olla sen mielestä jo tiellä joka paikassa, joten piti keksiä jotain miten pitää vilkasta itämaisnuorukaista aloillaan. Hypätäkin se yritti jo ties minne kaapin päälle, vaikka tikkejä oli pitkä rivi masussa. Neuvokas omistaja keksi kiinnittää kupuun talutushihnan!


Päivä päivältä Hugo alkoi olla enemmän oma itsensä, joten pikkuhiljaa saattoi jo omistajakin alkaa relata eikä enää tarvinnut kytätä Hugon jokaista askelta. Haava parantui hyvin eikä muitakaan mutkia tullut enää matkaan. Meillä oli taas kotona terve itämainen kissa! Ja kyllä Hugon mielestä elämä onkin maistunut hyvältä sen jälkeen. Tapahtuneesta on nyt kulunut kaksi vuotta ja edelleen Hugon kissanpäiviä katsellessa mielessä on syvä kiitollisuus Viikin Eläinsairaalan tehon henkilökuntaa kohtaan. Kiitos teille, jokaikiselle. Jos tämä teksti teitä ikinä tavoittaa.



13 kommenttia:

  1. Mekin on jouduttu käymään joskus viikissä, siellä on kyllä vähän eri meininki kun noissa päivystävissä paikoissa jonne pitää aina vinkua että saa kissan sisään ja paljon mitään muuta kuin antibiootti kankkuun ei silti tehdä. Kiva että Hugo selvisi :)

    VastaaPoista
  2. Totta turiset! Onneks meidän vakkarieläinlääkärissä on nyt 24h päivystys, mikä muuten tuli tarpeen just viikonloppuna kun taas taisteltiin masuongelmien kanssa. Mauno tällä kertaa oli yön tiputuksessa :/ Mikähän kerpele se täällä kissojen mahoja hämmentää!

    VastaaPoista
  3. No voi Mauno parkaa, voisko olla helle pahentanut masua, meilläkin oli yks sen takia varmaan ripulilla...

    VastaaPoista
  4. Voihan se olla joo, tää on kyllä niin mystinen juttu. Perjantaina alkoi oksentelukin ja nyt on la ja su-ma lääkärireissut takana. Toivottavasti se tästä helpottais...Nyt on pojat kaikki matokuureilla, varmuuden vuoksi.

    VastaaPoista
  5. Tuli vaan mieleen että onko teillä giardia testattu, yhellä tutulla oli se ja oli kyllä pirullinen saada pois. Mutta varmaan el.lekuri paremmin tietää, tuli vaan mieleen kun niillä oli se giardia juuri tuollaisen pitkäaikaisen sairastelun syy...

    VastaaPoista
  6. No lauantaina älyttiin ottaa yks kakkanäyte Maunolta mukaan, mutta viikonloppuna siitä voitiin ottaa vaan joku testi siellä paikan päällä. Se näytti neg. Sitä (giardiaa) tässä kyllä kai epäillään, kun on Maunolla antibioottina Trikozol ja isoille Axilurit määrätty. Taidan itse lähettää Eviraan Maunolta kolmen päivän näytteet kunhan ab-kuuri ohi, tai katsoo nyt miten tässä edetään. Maunon vointi on tänään parempi, mutta tuntuu että se sahaa huonosta hyvään jo puolen päivän aikana.

    VastaaPoista
  7. Noilla tutuilla giardia lähti pois vasta ties kuinka monennen ja pitkän axilurin jälkeen ja lisäksi kaikki joutu desinfioimaan, tyyliin hiekkikset ja kissojen kamat... Ja niilläkin oli se pikatesti aluksi näyttänyt negaa. Mutta toivottavasti Evirassa selviää, hyvä idis lähettää suoraan sinne, luulis että ne ainakin osaa duuninsa. Paranemisia Maunolle!

    VastaaPoista
  8. Eksyin googlettamisen kautta tänne blogiisi. Hakusanaksi laitoin ohutsuolen intussusseptio. Eilen meidän rakkaalla Nipsu kissalla todettiin sama. Ohutsuoli oli mennyt itsensä ja umpisuolen sisään. Ohutsuoli oli kuolioitunut vajaan 10cm matkalta, samoin umpisuolen seinämä oli osittain kuolioitunut.

    Lääkärit eivät antaneet paljoa toivoa. Puhelimessa lääkäri jo sanoi että ainut vaihtoehto on lopetus ja lähdin eläinklinikalle saattelemaan kissaani viimeiselle matkalle.Siellä kuitenkin keskustelun jälkeen ilmeni pienen pieni mahdollisuus yrittää vaikeaa leikkausta josta lääkäreillä ei ollut aiempaa kokemusta kissoille tehtynä.

    Nipsulta poistettiin vaurioitunut ohutsuolen loppupää, umpisuoli ja vähän paksusuolen alkuosaa. Suolta yhteensä n.20cm. Ohutsuoli liitettiin paksusuoleen. Kyseisiä leikkauksia ainakaan he eivät olleet koskaan kissoille tehneet. Sanoivat että asia olisi eri jos kuolio olisi ollut esim. ohutsuolen keskiosassa jolloin kuolioitunut osa voidaan helposti leikata pois ja suolen päät vain yhdistää. Nyt ongelmana oli se että ohutsuoli ja paksusuoli piti liittää suoraan toisiinsa ja mitään kokemuksia heillä ei ollut siitä voiko suolisto lähteä toimimaan normaalisti. Selviytymismahdollisuudet lääkärin puheiden perusteella ovat huonot.

    Täällä on viime yö valvoskeltu. Nesteytän Nipsua ruiskulla suuhun. Valtava määrä lääkkeitä menee päivässä. Nipsu ei syö mitään itse. Toivo on aika vähissä ja mietin joka hetki milloin on oikea aika luovuttaa. Täällä pohjois-suomessa ei ole eläinsairaaloita joissa tehohoitoa voitaisiin toteuttaa. Täällä eläimet laitetaan aina kotiin yöksi. Viikonlopun aikana on mahdollisuus käydä päivystyksessä päiväseltään nesteytyksessä mikäli koemme tarvetta.

    Joku on selvinnyt. Se antaa toivoa. Tämä viikonloppu taistellaan ja maanantaina leikkaava lääkäri katsoo kissan tilanteen uudelleen.

    Kiitos sinulle että jaoit tarinasi. Itkin ja luin sitä täällä.

    VastaaPoista
  9. Kiitokset viestistäsi ja mukava että löysit blogiini. Syy miksi tahdoin Hugon tarinan jakaa olikin se, että ehkä meidän kokemuksesta joskus on jollekin jotain hyötyä. Olen tosi pahoillani kissasi sairastumisesta! Hugollakin tuppeuma tuli ihan yhtäkkiä ja kissa hyvin nopeasti meni todella heikoksi. Meille kerrottiin että leikkaus piti tehdä kahden päivän sisällä tai muuten Hugo olisi kuollut kotiin, koska suoli oli niin tukossa. Onneksi kissasi pääsi myös nopeasti leikkaukseen, joten kaikki mahdollisuudet on selvitä. Suosittelen käyttää kissaa nesteytyksessä heti vain kun se on mahdollista, sillä riittävä nesteensaanti auttaa suoltakin elpymään. Vaikka mekin koko yö Hugoa nesteytettiin kotona ensimmäisen leikkauksen jälkeen niin silti se todettiin kuivuneeksi seuraavana aamuna sairaalassa. Pitkä oksentaminen ja leikkauksen rasitus varmaan sen teki.

    Pääasia että teidän Nipsu ei enää oksenna ja että kuolioitunut suoli on saatu poistettua. Tarkistin Hugon papereista, että Hugollakin yhdistettiin suoraan ohutsuolen loppuosa paksusuolen alkuosaan. Suolen elpymiseen meni vuorokauden verran, eli leikkauksen jälkeisenä päivänä ultraäänellä näkyi suolessa normaalia liikettä. Kaksi päivää leikkauksesta Hugo oli sairaalassa jo itse maistellut vähän raakaa naudan jauhelihaa. Ehkä jos teidän päivystävä eläinlääkäri pystyisi myös ultraäänellä katsomaan vaikuttaako suolessa olevan jo normaalia liikettä? Myös tulehdusarvoja on hyvä seurata.

    Kunpa voisin auttaa enemmän teitä, muistan niin hyvin sen miltä tuntui silloin ensimmäisenä yönä valvoa Hugon vierellä kun ei voinut kuin antaa nesteitä, lääkettä ja toivoa parasta.

    Tsemppiä ja voimia sinulle ja kilokaupalla onnea matkaan pienelle Nipsulle meiltä kaikilta. Älä menetä toivoasi! Kuulisin mielelläni miten teillä sujuu, jos vain jaksat kertoa vaikka tänne tai daisydee(a)windowslive.com sähköpostiini. Olette ajatuksissani!

    VastaaPoista
  10. Hei taas! Täällä edelleen hengissä ollaan ja voidaan jopa kohtalaisesti. Lauantaina tuntui vahvasti siltä että kissa on tullut tiensä päähän. Mutta kissat on sitkeitä otuksia!

    Sunnuntaina Nipsu oli jo huomattavasti piristynyt. Halusi jatkuvasti olla sylissä. Kehräsi. Hyppi sohville ja kiipeilytelineen päälle. Jopa naukui ensimmäistä kertaa päiviin! Sunnuntai-iltana vuodatin liikutuksen kyyneleitä kun Nipsu teki leikkauksen jälkeen ensimmäisen kakan. Kovasti on ripulilla, mutta taitaa kuulua asiaan.

    Tänään, maanantaina 3.päivä leikkauksesta Nipsu on alkanut osoittaa edes hiukan mielenkiintoa ruokaa kohtaan. Tosin vain näykkii ruokaa. Noin 1,5rkl syönyt itse. Äskettäin Nipsun käydessä kakalla huomasin että uloste on verensekaista. Oliko teillä näin? Seurailen vielä ja soittelen sitten lääkärille jos vielä jatkuu.

    Käytiin tänään kontrollissa leikkaavan lääkärin luona. Lääkäri mittasi lämmön, tarkisti haavan ja antoi jatko-ohjeita. Mitään puhetta ultrasta jossa katsottaisiin suoliston toimintaa ei ollut edes puhetta. Luulen että täällä päin tuommoset suuremmat toimenpiteet on vähän lastenkengissä verrattuna sinne pk-seudulle. Sanoi että vatsakalvontulehduksen vaara on olemassa ja että mielenkiinnolla jäädään odottelemaan miten suolisto lähtee pidemmällä aikavälillä toimimaan. Varmaan kokemuksen puute näistä leikkauksista vaikuttaa mutta lääkärin puheista välillä paistaa läpi pienoinen epäusko siihen että Nipsu voisi vielä elää normaalia elämää. Siltikin lääkäri on aivan upia! Ihailen että se ylipäänsä rupesi tekemään kyseistä leikkausta vaikka se kovasti epäili sen onnistumista. Viikon päästä halusi vielä tavata Nipsun joten ens maanantaina taas kontrolloidaan.

    Tuntuu aivan uskomattomalta että tilanne on näinkin hyvä. Perjantaina tosiaan lääkäri puhelimessa sanoi että mitään ei ole tehtävissä. Aloitin jo surutyön ja soitin äidillenikin varmistaen että voin haudata Nipsun lapsuuskotini pihalle. Ja edelleen minulla on kaksi elävää kissaa! Päivä kerrallaan mennään. Liikaa en uskalla toivoa mutta toivoa ei myöskään menetetä.

    Tiedustelisin seuraavia:
    - Miten pian siirryitte leikkauksesta normaaliin ruokiin?
    - Miten pian kissan ruokahalu parantui niin että ilman lisäruokintaa/nesteytystä pärjättiin?
    - Miten pian teillä ulosteet kiinteytyivät?
    - Syötättekö nyt Hugolle jotain erikoisruokaa vai ihan perus kissanruokaa?

    Palailen vielä tänne jos ja kun uusia kysymyksiä tulee mieleen! Kiitos vertaistuesta!!

    VastaaPoista
  11. Olipas kiva lukea että siellä voidaan paremmin! Jos ruokahalu on alkanut palailla niin en olisi huolissani ripulista ja mahdollisesti verisyyskin voi olla vain ohimenevää leikkauksesta johtuvaa suolen herkkyyttä. Hugo söi muistaakseni leikkauksen jälkeen raakaa naudanlihaa pieniä annoksia ja lisäksi Royal Canin Recovery alumiinivuokia. Niitä saa ainakin eläinlääkäriasemilta ja joskus apteekistakin. Suositus oli antaa tosiaan usein ruokaa, mutta pitää annoskoot pienenä että masu ja suoli tottuisi taas ruuan sulattamiseen. Kuivaruokaa vältettiin kunnes toipuminen oli pitemmällä. Hugo söi aika pitkän antibioottikuurin ja kipulääkekin oli jonkin aikaa. Pikkuhiljaa tosiaan siirryttiin normaaliruokintaan sekoittamalla tuttua ruokaa toipilasruokaan, en nyt tarkalleen muista missä vaiheessa mutta suolen toimintaa kovasti kytättiin ja vähän sen mukaan mentiin miten maha reagoi uusien ruokien lisäämiseen.

    Muistaakseni Hugo aika pian tahtoi jo maistella itse ruokia, mutta jos se nirsoili eikä tahtonut toipilassapuskaa niin sekoitin siihen hiukan vettä ja vedin ruiskuun ja annostelin suoraan suuhun. Viikon verran Hugo taisi syödä toipilasruokia. Ulosteet alkoivat olla kiinteitä parin ekan päivän jälkeen, tosin Hugolla on leikkauksen jälkeen ollut tosi herkkä vatsa ja ripulia on ajoittain. Tänä vuonna kun tuli uusi pentu niin Hugo sairastui gastriittiin, joka taas pelästytti uudestaan samankaltaisilla oireilla kuin tuppeumassa oli. Eli suoliston vastustuskyky on nykyään huonompi. Nykyään Hugo syö monenlaisia eläinkaupan valmisruokia (Applaws, Miamor, Royal Canin Sensitive), välillä raakoja lihoja sekä marketin ruokavalikoimasta Latzin As good as it looks ei tunnu ärsyttävän vatsaa. Kuivaruoka on eläinkaupan Sensible eli herkkävatsaiselle tarkoitettu. Eläinlääkäriasemalta saa myös Royal Canin Gastrointestinal nimisiä märkäruokia sekä kuivaruokaa, jota Hugo söi gastriittiin sairastuttuaan. Ne palauttavat aika nopeasti vatsan normaaliksi ja ovat hyvin sulavia. Niissä on myös enemmän kaloreita, jos kissa syö niukasti. Toivottavasti niitä saa sieltä teiltäkinpäin. :) Ja jotkut lääkäriasemat myyvät niitä ruokia myös nettikaupoissa, kuten meidän vakkarilääkäriasema Vethaus. Myös semmoista monivitamiinitahnaa kun Nutri plus gel on saatavilla apteekista. Sitä voi antaa jos kissa syö heikosti.

    Muita pitkän ajan vaivoja ei ulosteen ajoittaisen löysyyden lisäksi oikein ole tullut, paitsi Hugo on pysynyt tosi laihassa kunnossa (ehkä liiankin). Jälkeenpäin on lääkäri arvioinut että kaksi vaativaa suolistoleikkausta vaikuttivat jotenkin ruuan imeytymiseen. Olisi kiinnostavaa tietää mikä ihme tuppeuman oikein voi aiheuttaa. Silloin ehdin jo epäillä jotain rokotusreaktiotakin, koska Hugo sai tuppeuman pari päivää rokotteiden jälkeen, mutta se on kai aika kaukaa haettua. Suolesta ei myöskään löytynyt esim. mitään vierasesinettä kuten lankaa, joka ohutsuolen olisi kiilannut itsensä sisään.

    Niin ja kysy vain ihmeessä, toivottavasti osaan vastata. Kuulostaa mielestäni tosi hienolta ja lupaavalta että Nipsu on jo kiinnostunut syömisestä ja laatikollakin käynyt! Varmasti verikin on vain leikkauksesta johtuvaa tai suoliston herkkyyttä. Hyvä että lääkäri vielä viikon päästä tarkistaa Nipsun voinnin. Kertoilethan vielä miten Nipsu jakselee, ja muutenkin olisi mukava kuulla miten toinen saman kokenut kissa toipuu leikkauksesta.

    Hyviä vointeja ja leppoisaa toipilasaikaa Nipsulle!

    VastaaPoista
  12. Heippa!

    Aikaa on kulunut ja kissan elämä on täällä palautunut lähestulkoon normaaliksi. Viimein saan aikaseksi tänne kirjottaa :)

    Nipsulla jatkoi tosi pitkään ripuli. Välillä olin jo ihan epätoivon partaalla että tätäkö tämä elämä tuon kissan kanssa tulee olemaan. Pari kertaa päivässä kissan kakkapyllyn pesua koska sotki aina takapuolensa ripuliin. Pikkuhiljaa ulosteet kuitenki kiinteyty. Välillä on kuitenkin vielä niitä päiviä että on enemmän ripulilla, mutta onneksi ne päivät ovat harvemmassa nyt. Syötän jatkuvasti Nipsulle Inupekt Fortea. Eläinkaupasta saatavaa maitohappovalmistetta. Varmaan kohta taas uskallan kokeilla sen pois jättämistä kokonaan. Siirryttiin aika pian normaaleihin ruokiin. Lääkäri sanoi että mitään estettä sille ei ole.

    Leikkauksen jälkeen Nipsun luonne ehkä aavistuksen muuttui. On ihan tajuttomasti ruuan perään. Vaikka olisi vähän aikaa sitten syönyt saattaa naukua jaloissa ruokaa. Ollaan kuitenkin pitäydytty siinä että annetaan vain 3 kertaa päivässä ruokaa. Lisäksi Nipsu on "äkäisempi" ruokailutilanteissa. Saattaa murista ja sähistä meidän toiselle kissalle ja yrittää ottaa senkin eväät. Siivottomampi siitä on lisäksi tullut. Enää ei hiekkalaatikolla käydessään peitä kakkojaan. Ja nuo nykyiset kakat haisee tosi pahalle. Eli enemmän ja vähemmän kakkasirkusta täällä on päivittäin.

    En tiiä palautuuko nuo kakkahommat ikinä normaaleiksi?? Lääkäri meinasi viimeisessä kontrollissa että suolistolla saattaa mennä jopa puoli vuotta että se on toipunut leikkauksesta kunnolla. Miten teillä menee?

    VastaaPoista
  13. Moikka! Tästä postauksesta on näköjään vuosia aikaa mutta päädyin googlesta tänne lukemaan, hakusanalla "kissan suoli tukossa". On meidän kissa oksennellut 4 päivää, mutta laatikollakin on käyty niin tässä vasta arvaillaan syytä.

    Tuli ihan kyyneleet silmiin tästä tekstistä ja sain idean itsekin kirjoittaa tämmöisiä kissojen sairauskertomuksia kun on näistä kumminkin hyötyä muille!

    VastaaPoista